Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 240 de migranţi dintr-o nouă tabără de refugiaţi din Grecia au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus

Agerpres
Moria incendii migranti

Peste 240 de solicitanţi de azil cazaţi într-o tabără provizorie construită în grabă săptămâna trecută pe insula greacă Lesbos, după incendiul care a distrus centrul pentru primirea de migranţi Moria, au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus, a anunţat luni agenţia sanitară publică Eody, informează AFP potrivit Agerpres.

"243 de noi infectări au fost descoperite" printre cele 7.000 de persoane care au fost testate acolo, a dezvăluit acest organism într-un comunicat.

În schimb, testele efectuate asupra a 120 de poliţişti şi 40 de membri ai personalului prezenţi la faţa locului au ieşit negative, potrivit aceleiaşi surse.

Corturile din acest nou complex, care suferă, potrivit unora, de lipsă de locuri de dormit şi de instalaţii sanitare adecvate, îi găzduiesc deja pe majoritatea celor 12.700 de solicitanţi de azil lăsaţi fără adăpost în urma uriaşului incendiu care a distrus pe 8 septembrie tabăra Moria, aflată la câţiva kilometri distanţă, conform autorităţilor.

După ce au fost alungaţi de flăcări, aceştia au campat timp de mai multe zile pe marginea drumului, în clădiri abandonate, pe câmpuri şi chiar în cimitire.

Şase tineri solicitanţi de azil afgani sunt acuzaţi că s-ar fi aflat la originea acestui incendiu.

Taberele de migranţi şi de refugiaţi din Grecia sunt plasate în izolare de la mijlocul lui martie din cauza pandemiei de COVID-19, în timp ce restul ţării a revenit la normalitate la începutul lui mai.

Între timp, trei migranţi minori au fost arestaţi după incendiul survenit duminică într-o altă tabără din Grecia, situată în insula Samos.

Ministrul grec pentru Migraţie, Notis Mitarachi, a declarat luni în faţa parlamentarilor că cei responsabili pentru incendiu "îşi vor ispăşi pedeapsa în Grecia, apoi vor fi expulzaţi". De asemenea, el a promis că pe insula Lesbos va fi construită o nouă tabără de refugiaţi, "modernă şi sigură".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.