Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 240 de organizaţii internaţionale îndeamnă guvernele străine să ia măsuri împotriva violării drepturilor omului în China

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Cu câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, 243 de organizaţii internaţionale îndeamnă guvernele străine să ia măsuri împotriva violării drepturilor omului în China, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

Jocurile Olimpice de iarnă vor debuta peste o săptămână, pe 4 februarie, însă 243 de organizaţii neguvernamentale din întreaga lume au publicat, vineri, un manifest prin care denunţă încălcarea drepturilor omului în China, îndemnând guvernele la un boicot diplomatic al Jocurilor şi cerând sportivilor şi sponsorilor să nu legitimeze abuzurile perpetuate de autorităţile chineze.

"Este imposibil ca Jocurile Olimpice să fie o 'forţă a binelui', aşa cum pretinde Comitetul Internaţional Olimpic, în timp ce guvernul ţării gazdă recurge la crime grave prin violarea dreptului internaţional", a declarat Sophie Richardson, directoare în cadrul Human Rights Watch pentru Asia.

"Noi cerem guvernelor să adreseze mesaje de susţinere apărătorilor drepturilor omului arestaţi sau deţinuţi, care plătesc un preţ mare pentru că au cerut reforme şi pentru că militează pentru drepturile oamenilor", a spus, la rândul ei, Sharon Hom, directoare executivă Human Rights în China.

Statele Unite, Canada şi Marea Britanie au anunţat un boicot diplomatic al Jocurilor, mişcare pe care Beijingul a condamnat-o ca pe o încălcare a principiilor olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.