Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 25 de proceduri zilnice de fizioterapie și kinetoterapie sunt la dispoziția pacienților care se internează pentru recuperare medicală

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

Recuperarea medicală cu internare este mult mai eficientă decât cea din ambulatoriu, întrucât procedurile zilnice se fac într-un mediu constant din punctul de vedere al temperaturii, al efortului fizic și al confortului psihic al pacientului. O atmosferă de siguranță și, în același timp, plăcută, oferă pacientului șanse mai mari de recuperare medicală, printr-o susținere permanentă a încrederii în forțele proprii și a optimismului în șansele sale de reușită, cumulative cu exercițiile fizice progresive, care să nu suprasolicite, și prin proceduri de fizioterapie adaptate.

Recuperarea medicală cu internare în Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov) include, în pachetul de bază, peste 25 de proceduri zilnice de fizioterapie și kinetoterapie, programate după o strategie a specialiștilor din spital, împreună cu medicul chirurg care a efectuat intervenția chirurgicală asupra pacientului. Din această vară, la Sfântul Sava se realizează și recuperarea medicală timpurie, care poate începe în saloanele de tip ATI, încă din a doua sau a treia zi după operație. Beneficiile pentru bolnavii care încep recuperarea la scurt timp după operație sunt multiple:

  • Se reduce riscul infectării cu nosocomiale, prin internarea prelungită într-un spital public vechi
  • Se începe recuperarea medicală încă de pe patul ATI, prin exerciții pasive, care nu presupun niciun efort din partea pacientului, dar care ajută mult la recuperarea cât mai rapidă și complexă a funcțiilor creierului, musculaturii și articulațiilor.
  • Se continuă tratamentul și îngrijirea prescrise de medicul chirurg, în condiții de ATI

În Spitalul Sfântul Sava, internarea pentru recuperare medicală este posibilă pentru numeroase patologii, de la recuperarea medicală ortopedică, necesară după fracturi sau în boli degenerative, până la recuperarea medicală complexă ulterioară operațiilor pe creier, ulterioare accidentelor vascular-cerebrale (AVC).

Spitalul este nou, construit de la zero, fără riscul contaminării nosocomiale, deoarece circuitul bolnavilor, accesul persoanelor străine în spital și igiena respectă toate standardele internaționale pentru evitarea infectărilor cu virusuri sau bacterii instraspitalicești. Internarea se face în saloane moderne, cu 2 sau 3 paturi, fără ca pacienții să aducă nimic de acasă (pijamale, papuci, produse de îngrijire, prosoape). Această măsură este una de siguranță pentru pacienții internați, să nu intre în contact cu niciun vehicul de contaminare.

content-image

La internare, pacienții trebuie să parcurgă o serie de investigații precum analize medicale, EKG, ecograf, testare Covid-19 PCR, iar pachetul de bază cuprinde 3 mese pe zi, îngrijire corporală asigurată de personalul spitalului o dată la două zile sau oricând este nevoie, și pachetul de recuperare medicală, care include peste 25 de proceduri cumulate în:

  • 1 ședință de kinetoterapie/zi
  • 1 ședință de fizioterapie/ zi
  • 1 ședință de masaj medical / zi
  • 1 ședință reflexoterapie / zi
  • 1 ședință logopedie / săptămână
  • 1 consiliere psihologică / săptămână

La acestea, se adaugă pachetul de asistență medicală, cu un consult medical zilnic și asigurarea liniei de gardă cu medic 24/7, manevre terapeutice pentru evitarea escarelor, mobilizare din 2 în 2 ore și posturare, manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor vasculare și pulmonare etc.

Spitalul Sfântul Sava are cele mai bune rezultate dovedite în recuperarea medicală, echipa sa fiind alcătuită din peste 40 de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie, alocați pentru un număr maxim de 118 pacienți, câți poate interna simultan unitatea medicală. Atenției deosebite acordate fiecărui pacient în parte, tocmai datorită numărului mare de specialiști, se adaugă echipamentele medicale performante, de ultimă generație, unele dintre acestea fiind aduse în premieră în România.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.