Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 250 de jandarmi se vor instrui pentru acordarea primului ajutor

masina jandarmi

Peste 250 de jandarmi gălăţeni din structurile de ordine publică şi cele de pază şi protecţie instituţională se vor pregăti, timp de şase luni, pentru acordarea primului ajutor medical, în cadrul unui program de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, informează, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Galaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, pentru a face faţă unei situaţii care implică acordarea ajutorului medical de urgenţă, jandarmii gălăţeni vor parcurge un program de pregătire susţinut de către paramedici SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului(ISU) Galaţi.

Activitatea de pregătire cuprinde ore teoretice şi practice, în vederea formării deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de prim ajutor fără echipament, cât şi pentru formarea deprinderilor de folosire a defibrilatoarelor semiautomate care se găsesc în spaţii publice.

Pregătirea personalului se va face în Cazarma Jandarmeriei, iar timpul de instruire alocat unei serii este de două zile, cu o durată de 8 ore/zi. Pentru a se beneficia de cât mai multe informaţii, iar orele pregătire practică să fie suficiente pentru a se învăţa deprinderile acordării primului ajutor, seriile de pregătire sunt constituite din 16 jandarmi.

La finalizarea cursului, jandarmii vor susţine un test în faţa instructorilor ISU Galaţi, care vor aprecia dacă personalul evaluat a deprins noţiunile de acordare a primului ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.