Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 250 de poliţişti şi 180 de jandarmi vor acţiona zilnic la Festivalul Electric Castle

electriccastle.ro
festival Electric Castle
"Pentru desfăşurarea în siguranţă a festivalului Electric Castle, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va acţiona, zilnic, cu peste 250 de poliţişti. Vor fi prezente efective din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, acţiuni speciale, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, prevenire şi celelalte structuri de suport. Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca va acţiona permanent pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de substanţe psihoactive", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de IGPR.

Potrivit sursei citate, şi fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de poliţişti, atât în perimetrul festivalului, cât şi pe principalele artere din judeţ.

"Pentru îndeplinirea acestor măsuri şi având în vedere că organizatorii anunţă un număr mai mare de participanţi faţă de ultima ediţie, vor fi prezente echipaje de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Române. Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj vor asigura climatul de ordine şi siguranţă publică în special în trenurile de călători care duc spre festival. Vor fi prezenţi şi câinii special antrenaţi în detectarea şi semnalarea materialelor explozive, precum şi a substanţelor psihoactive. Pentru a evita aglomeraţia sau posibilele ambuteiaje, vă recomandăm să utilizaţi mijloacele de transport în comun, care au fost suplimentate în această perioadă. În caz de nevoie, nu ezitaţi să cereţi sprijinul forţelor de ordine prezente la festival sau să apelaţi Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112", se menţionează în comunicat.

Alături de poliţişti, vor acţiona şi 180 de jandarmi, dar şi medici şi pompieri.

"Aproximativ 180 de jandarmi participanţi zilnic la misiune începând de astăzi şi până în 17 iulie, cu câini de serviciu şi mijloace tehnice din dotare, vor acţiona zilnic în scop preventiv şi descurajator, având elemente de dispozitiv în tot perimetrul festivalului, prin posturi, patrule şi rezerve de intervenţie antiteroriste, precum şi pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament, precum şi gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate. Şi în acest an, descurajarea şi combaterea consumului/deţinerii/traficului de substanţe interzise rămâne un obiectiv principal. Peste 90 de pompieri, 12 medici SMURD şi peste 20 de paramedici voluntari vor asigura zilnic necesităţile operative în perimetrul alocat festivalului. La Bonţida vor fi dislocate în fiecare zi două autospeciale de stins incendii, 5 ambulanţe SMURD", se arată într-un comunicat al Grupării de jandarmi mobilă Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.