Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 250.000 de persoane s-au recules în faţa sicriului reginei Elisabeta a II-a

Getty Images
regina elisabeta sicriu

Peste 250.000 de persoane au aşteptat timp de multe ore, stând la cozi întinse pe mai mulţi kilometri, pentru a se reculege în faţa sicriului reginei Elisabeta a II-a în zilele care au precedat funeraliile suveranei, a anunţat marţi Guvernul britanic, potrivit Reuters şi AFP.

Înaintea grandioaselor funeralii de stat organizate luni la Londra, ce au fost urmate de o înmormântare realizată într-un cadru privat în capela de la Castelul Windsor, sicriul suveranei decedate pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, după o domnie de peste 70 de ani, a fost expus timp de cinci zile la Westminster Hall, cea mai veche secţiune din Parlamentul Regatului Unit, potrivit Agerpres.

"Peste 250.000 de persoane au trecut prin faţa sicriului depus în Parlament, este o cifră aproximativă pentru moment", a declarat ministrul britanic al Culturii, Michelle Donelan, pentru postul de televiziune Sky News.

Întrebată despre costul acestor funeralii pentru contribuabili, ea a spus că nu cunoaşte cifra exactă, însă, după părerea ei, britanicii vor considera că "a fost vorba despre bani bine cheltuiţi".

"Am văzut mii de oameni" venind la Londra pentru a asista la funeralii "şi cred că nimeni nu poate să insinueze că monarhul defunct nu merita această ceremonie de adio, ţinând cont de simţul ei al datoriei şi de serviciul public altruist în care s-a angajat timp de peste 70 de ani", a adăugat ea.

"Am considerat-o întotdeauna pe suverana noastră decedată ca pe un pilon central care a unit societatea noastră", a mai spus Michelle Donelan.

Regatul Unit şi-a reluat marţi cursul vieţii sale obişnuite, care fusese suspendat timp de 12 zile de emoţia şi de comemorările dedicate reginei Elisabeta a II-a.

Deşi fosta suverană domină încă primele pagini ale întregii prese britanice de marţi, criza provocată de costul vieţii şi mişcările sociale ar trebui să revină rapid în prim-planul evenimentelor, consideră jurnaliştii de la AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.