Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 260 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați de poliţiştii din Alba

News
transport lemn

Peste 260 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi valoric de poliţişti în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti silvici, au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare şi completare a documentelor de provenienţă şi însoţire a materialelor lemnoase de către emitenţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile .

"Astfel, poliţiştii au constatat faptul că un agent economic din comuna Valea Lungă ar fi emis mai multe avize de însoţire a mărfii, pentru cantitatea de 238,9 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienţei reale", se menţionează în comunicat.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 238,9 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, împreună cu specialişti silvici, au constatat că la o societate comercială din Aiud, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea lemnului, între stocul faptic şi cel scriptic al materialului lemnos există o diferenţă de 21,61 metri cubi.

Şi în acest caz, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional şi s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.