Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2,8 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei din Galați în 2019

www.ct100.ro
politia de frontiera

Punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Galaţi au fost tranzitate, anul trecut, de circa 2,8 milioane de persoane şi peste 907.000 mijloace de transport, traficul fiind în uşoară creştere faţă de anul 2018, potrivit Bilanţului activităţilor desfăşurate la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi în 2019, scrie Agerpres.

În perioada analizată au fost constatate 1.206 de fapte ilegale, dintre care 663 infracţiuni şi 543 contravenţii, valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de peste 310.000 lei. De asemenea, poliţiştii de frontieră gălăţeni şi brăileni au indisponibilizat bunuri în valoare totală de 1.192.270 lei. 

În anul 2019, pe raza judeţului Galaţi au fost înregistrate 11 cazuri de încercare de trecere ilegală a frontierei de stat şi un caz de constituire a unui grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi.

Citește și: O conductă de gaz a luat foc în Gara de Nord din Satu Mare

Pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi a infracţiunilor conexe, la nivelul structurilor poliţiei de frontieră de pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, au fost constatate 105 infracţiuni şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 35.909 pachete ţigări, 74 kilograme tutun şi 160 litri alcool. 

În ceea ce priveşte infracţiunile de deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, au fost constatate nouă infracţiuni şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 5.300 grame de substanţă vegetală, susceptibilă a fi cannabis, şi opt comprimate de metadonă. 

Un număr de trei infracţiuni au fost constatate pe linia nerespectării regimului armelor şi muniţiilor, ocazie cu care au fost confiscate un pistol, trei arme de tir sportiv cu aer comprimat şi 333 elemente de muniţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.