Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2800 de cadavre de oi au fost transportate la incineratorul din Tulcea

turma oi

Peste 2800 de cadavre de oi, care cântăresc peste 100 de tone, au fost transportate până în acest moment la incineratorul din Tulcea. Prima punte a epavei răsturantă în Portul Midia a fost eliberată de deșeurile biologice, iar lucrările de ecarisare continuă.

„Până acum au fost transportate 2829 de oi, reprezentând 103 tone", a anunțat, marți, George Niculescu, prefectul județului Constanța, conform Mediafax.ro.

Citește și: Guvernul INTERZICE românilor să-și mai crească porcii în propria gospodărie/ UPDATE

De asemenea, societatea care se ocupă de operațiuni a transmis că puntea a șaptea a navei a fost eliberată de cadavre și se estimează că marți vor fi golite încă două punți.

„Deșeurile sunt transportate în ritm constant către unitatea de incinerare. Până la finalul zilei preconizăm că numărul transporturilor va ajunge la opt", au precizat reprezentanții societății care se ocupă de ecarisare.

Aceștia dau asigurări că lucrările se desfășoară conform planului, sub supravegherea autorităților abilitate și că toate condițiile de protecție a mediului și sănătății publice sunt îndeplinite.

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operațiunile de scoatere a navei scufundate în șenalul Portului Midia a început pe 14 ianuarie și s-a încheiat pe 25 februarie, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.