DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Peste 3.200 de candidaţii, înscrişi pentru examenul de rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti

gherlainfo.ro
examen concurs invatamant

Peste 3.200 de absolvenţi de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat la Universitatea „Carol Davila”, numărul fiind 40% din totalul candidaţilor. Aproape 5.000 de locuri sunt scoase la concurs.

“Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.404 candidaţi la Medicină, 604, la Medicină Dentară şi 243, la Farmacie”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de instituţia de învăţământ, scrie Mediafax.

Sursa citată anunţă că în acest an se înregistrează o creştere semnificativă atât din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cât şi din cel al numărului de candidaţi înscrişi.

”Anul acesta asistăm la o creştere semnificativă atât în ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, cât şi a numărului candidaţilor înscrişi, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut faţă de resursa umană din sistemul medical românesc şi totodată pentru desăvârşirea profesiei de medic. Am convingerea că, şi în 2018, absolvenţii noştri vor traversa , în număr cât mai mare, dar şi cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesională”, a declarat Ioanel Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Astfel, în anul 2017, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 3.524 de locuri, pentru care s-au înscris 6.817 candidaţi, dintre care 2.537 au susţinut concursul în centrul universitar Bucureşti.

În total, peste 8.400 de absolvenţi de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat.

Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat în Medicină, Medicină dentară şi farmacie ce va avea loc pe 18 noiembrie, candidaţii au achitat o taxă de 400 de lei. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidenţiat este cu 40 de lei mai mare faţă de cel din 2017 şi a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, iar un procent de maxim 85% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

Potrivit organizatorilor, candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, în timp ce subiectele se vor deschide la ora 10. Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore.

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu , alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.