Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3 milioane de persoane din Danemarca s-au vaccinat cu doza 'booster', reprezentând mai mult de jumătate din populaţia țării

fullfact.org
danemarca

Peste 3 milioane de persoane din Danemarca s-au vaccinat cu doza "booster" a unor vaccinuri anti-COVID-19, reprezentând mai mult de jumătate din populaţia acestei ţări, în care Omicron, varianta cu transmisibilitate sporită a virusului SARS-CoV-2, a devenit dominantă la nivel naţional, informează DPA.

Până acum, aproximativ 82% dintre cei 5,8 milioane de locuitori din Danemarca s-au vaccinat cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 78,6% dintre ei s-au vaccinat cu schemă completă (de obicei două doze - n.r.), a precizat Statens Serum Institut (SSI).

Angajaţii din sistemul medical din Danemarca sunt ocupaţi în prezent cu administrarea dozelor "booster", iar aproape 47.000 de danezi au primit această doză suplimentară în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.ro.

Aceste statistici au fost publicate în contextul în care Danemarca înregistrează cifre record în ceea ce priveşte infectările cu SARS-CoV-2.

Oficialii danezi au anunţat joi un număr de 25.995 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, după ce săptămânile recente au fost marcate de noi recorduri. Varianta Omicron reprezintă de acum peste 90% din totalul infectărilor, potrivit datelor publicate de SSI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.