Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30.000 de oameni stau la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva: Coada e de câțiva km, iar aşteptarea depăşește 12 ore

pelerinaj sfanta parascheva moaste iasi

Peste 30.000 de oameni aşteaptă la un rând de câţiva kilometri pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, centrul oraşului fiind blocat de credincioşii care vin să se închine la raclă. Mai multe străzi sunt închise circulaţiei, durata de aşteptare la coadă depăşind 12 ore. Unii credincioşi acuză faptul că se intră peste rând şi că forţele de ordine sunt depăşite de situaţie.

Potrivit autorităţilor, la rând aşteaptă peste 30.000 de persoane, rândul întinzându-se pe câţiva kilometri pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, scrie news.ro./

„Într-adevăr, există o oarecare nemulţumire. Probabil că unii pelerini nu se aşteptau că vor sta atâtea ore la rând. Intervine şi oboseala, iar de aici apare şi nervozitatea unora”, a declarat Ionuţ Catană, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

În cele cinci zile de pelerinaj de la Iaşi, s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva peste 155.000 de credincioşi, afluxul fiind mai mare decât cel înregistrat anul trecut.

Zeci de autocare sunt parcate pe străzile din apropierea Catedralei Mitropolitane, iar oamenii continuă să vină în grupuri către centrul oraşului.

Circulaţia rutieră în zona centrală se desfăşoară cu mare greutate, o distanţă de câteva sute de metri fiind parcursă cu maşina în jumătate de oră. De altfel, multe dintre arterele din oraş sunt închise traficului.

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă dimineaţă, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Slujba s-a desfăşurat în aer liber în faţa Catedralei Mitropolitane, pe o scenă instalată pe pietonala Ştefan cel Mare, unde au urcat zeci de preoţi.

Cel mai probabil, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne expuse în baldachinul instalat în curtea Catedralei ieşene până duminică seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.