Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de evenimente în programul Bucurie în Mişcare, organizat în week-end la Deva

festival film
Manifestările se vor derula în Parcul Cetăţii din Deva, unde a fost pregătită o zonă specială pentru ca participanţii să poată fi prezenţi la diverse demonstraţii şi jocuri sportive, concursuri de minifotbal, volei, tenis de masă şi badmington, dansuri şi arte marţiale.

De asemenea, copiii pot picta sau colora desene alături de voluntarii implicaţi în atelierele pregătite de organizatori.

"Este mare nevoie de această formă de sport care implică o mişcare de masă. Nu toată lumea îşi permite, din punct de vedere al timpului disponibil, să facă sport de performanţă, însă orice poate veni să joace un fotbal, un volei sau să practice alte sporturi, o dată pe săptămână. Sportul este binevenit, ne ajută să fim mai sănătoşi, dar şi să comunicăm pentru că, până la urmă, avem de-a face cu o formă de socializare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, alpinista Alexandra Marcu.

Potrivit datelor organizatorilor, după doi ani de pandemie mişcarea în aer liber este în pericol de a fi înlocuită de reţelele sociale virtuale, iar un copil a ajuns să petreacă aproape 23 de ore pe săptămână în faţa calculatorului sau a televizorului.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre români sunt supraponderali, iar un milion suferă de boli metabolice.

Manifestările de la Deva se vor desfăşura între orele 10,00 şi 18,00, iar participarea celor interesaţi este gratuită. Programul "Bucurie în Mişcare" este susţinut la nivel naţional de un lanţ de supermarket-uri.

Alpinista Alexandra Marcu este cunoscută pentru faptul că a reuşit să escaladeze şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii, prima reuşită având loc atunci când avea doar 14 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.