Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Peste 30 de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, încercând să iasă ilegal fin ţară, ascunşi în două automarfare sau mergând pe jos, pe câmp, spre graniţa Spaţiului Schengen, potrivit Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, în timp ce era verificat un TIR condus de un bulgar, care transporta biciclete în Germania, au fost găsiţi ascunşi opt cetăţeni străini.

"Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Etiopia, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

La Nădlac II, într-un TIR condus de un român, au fost găsiţi ascunşi alţi trei migranţi, din Sri Lanka şi Pakistan.

Tot în zona Nădlac, dar pe câmp, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul dronei cu aparatură de termoviziune, la 100 de metri de graniţa cu Ungaria, 20 de persoane care mergeau pe jos spre ţara vecină.

"S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din diverse state (Nepal, Siria, Afganistan, Republica Moldova şi Sudan), cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, intraţi legal în România", a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii prinşi ascunşi în automarfare sau mergând pe câmp sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.