Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 300 de locuințe din județul Alba au rămas fără energie electrică, din cauza căderilor masive de zăpadă

www,news.ro
ninsori, străzi înzăpezite, frig, zăpadă

Peste 300 de locuințe din Arieșeni, județul Alba, sunt nealimentate cu energie electrică, după ce liniile de înaltă tensiune au fost rupte de copaci din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în noaptea de duminică spre luni, scrie Mediafax.

Căderile masive de zăpadă din noaptea de duminică spre luni au creat probleme în zona Munților Apuseni din județul Alba. Pe patru tronsoane de drumuri naționale este semnalat un strat de zăpadă de până la 2 centimetri.

La această oră ninge în zona localităților Zlatna, Abrud, Câmpeni și Sălciua.

În localitățile Avram Iancu și Arieșeni a fost întreruptă furnizarea curentului electric, după ce liniile de înaltă tensiune au fost rupte de copaci.

Citește și: Meteorologii, anunț SURPRIZĂ - Se încălzește vremea! Prognoza meteo pentru o săptămână

Potrivit SDEE Transilvania Sud - Sucursala Alba, din cauza copacilor rupți sub greutatea zăpezii, a fost afectată o linie electrică aeriană de medie tensiune. Luni, la ora 10.00, era nealimentată parțial localitatea Arieșeni, fiind afectate 341 de locuințe. Echipele de intervenție ale SDEE Transilvania Sud sunt pe teren și acționează pentru remedierea defecțiunii apărute.

Traficul rutier pe drumurile naționale din Alba se desfășoară în condiții de iarnă. Peste noapte, drumarii au acționat 15 de utilaje și au răspândit 51 de tone de material antiderapant pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră.

Județul Alba se află sub o avertizare nowcasting cod galben de vânt, valabilă până la ora 13.00, dar și sub atenționare cod galben de ninsori și viscol valabilă până la ora 14.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.