Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 300 de morți după manifestații violente/ VIDEO

http://www.ibtimes.com/
Etiopia

Manifestaţiile antiguvernamentale declanşate în noiembrie anul trecut în regiunea Oromia din Etiopia s-au soldat cu cel puţin 400 de morţi, relevă un raport publicat joi de organizaţia Human Rights Watch (HRW), transmite AFP.

Vezi și: Veste uriaşă pentru români: Decizia istorică a ministrului lui Dacian Cioloş

Potrivit autorităţilor etiopiene, bilanţul oficial al demonstraţiilor a fost de 173 de morţi, dintre care 28 de poliţişti şi oficiali. 

HRW acuză guvernul de la Addis Abeba că a desfăşurat o ''reprimare brutală'' contra manifestanţilor ''în general paşnici'' şi susţine că deţine dovezi privitoare la folosirea repetată de către forţele de securitate etiopiene a muniţiei de război. 

Organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului afirmă că a identificat numele a peste 300 de persoane ucise, majoritatea fiind studenţi. 

''Forţele de securitate etiopiene au ucis sute de studenţi, fermieri şi manifestanţi paşnici, cu un dispreţ total faţă de viaţa umană'', a spus Leslie Lefkow, director adjunct pentru Africa al Human Rights Watch. 

Raportul HRW, ce are 61 de pagini, mai evocă ''zeci de mii de arestări'', precum şi cazuri de tortură şi viol. 

În schimb, raportul Comisiei etiopiene pentru drepturile omului, organism guvernamental, a elaborat un raport care menţionează cazuri izolate de ''recurgere excesivă la forţă''. 

''Per ansamblu, forţele de securitate s-au comportat într-o manieră extrem de profesionistă şi responsabilă, deşi există şi câteva excepţii'', a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului etiopian, Getachew Reda. El a respins însă categoric bilanţul de 400 de victime anunţat de HRW. 

Criza din regiunea Oromia este cea mai gravă din Etiopia de la violenţele postelectorale din 2005, care s-au soldat cu circa 200 de morţi. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.