Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 322 milioane de lei au plătit către clienți fondurile private de pensii de la înfiinţare în 2008 și până în prezent

Pixabay
bani

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a anunţat joi că fondurile private de pensii au plătit către clienţi peste 322 milioane de lei (69,1 milioane de euro) de la înfiinţare, în 2008, şi până în prezent, informează News.ro.

APAPR a anunţat că a centralizat în premieră datele privind plăţile efectuate de fondurile de pensii private către clienti şi beneficiari de la lansarea sistemului şi până astăzi.

Datele sunt valabile atât pentru fondurile obligatorii, din Pilonul II, cât şi pentru cele din Pilonul III, facultative.

Au fost înregistrate peste 48.000 de cazuri de plată, fiind vorba despre plăţile facute în cazuri de deces (către beneficiarii legali), invaliditate şi pensionare (anticipată sau la termen), potrivit asociaţiei.

”Plăţile se fac, deocamdată, tranzitoriu, până la apariţia unei legi de plată sub forma de anuităţi, fie ca sumă unică, fie sub formă de tranşe lunare egale pe o perioadă de cel mult 5 ani, conform normelor ASF”, se arată în comunicat.

Pilonul II avea, la finalul lunii septembrie, 7,18 milioane de participanţi şi active nete în valoare de 9,99 mld de euro, dintre care peste 90% sunt investite în economia românească. Potrivit estimarilor APAPR, peste 1,5 milioane de participanţi au acumulat deja o sumă peste 10.000 de lei în contul individual de Pilon II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.