Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 33.500 de aplicanți s-au înscris în Programul Start-up Nation, anunță Viorica Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că peste 33.500 de aplicanți s-au înscris în Programul Start-up Nation, cu 14.000 mai mult față de prima ediție. De asemenea, Guvernul va adopta și un memorandum pentru continuarea a schemelor de ajutor pentru promovarea exporturilor informează mediafax.

„Continuăm sprijinul acordat mediului de afaceri și m[ bucur că pentru ediția a doua a programului Start-up Nation, peste 33.500 de aplicanți și-au înscris planurile de afaceri pentru a beneficia de sprijin. Sunt cu 14.000 mai mulți decât la prima ediție. E important să stimulăm înființarea de noi afaceri”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a anunțat că Guvernul va adopta vineri un memorandum pentru continuarea acrdării sprijinului destinat promovării exporturilor.

„Vom aproba în cadrul ședinței de Guvern de astăzi un proiect de memorandum pentru continuarea schemelor de minimis destinate promovării exporturilor. Este vorba despre programele -participarea operatorilor economice la tyârguri și expoziții internaționale organizate în străinătate, organziarea de misiuni economice și realizarea de studii de piață.Schemele au un caracter multianual, se vor derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu prevederile europene. Vor beneficia de un buget de aproximativ 106 milioane lei. Estimarea numărului de beneficiari ai acestei scheme este de 3000 de operatori economici”, a conchis Dăncilă.

Aplicaţia pentru înscriere în programul a fost deschisă la data de 27 decembrie 2018 şi închisă pe 12 februarie 2019, la ora 19.00.

Alocarea financiară este de maximum 200.000 de lei pentru fiecare aplicant, iar bugetul acestui an este de maximum 2 miliarde de lei, putând finanţa 10.000 de antreprenori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.