Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 34.000 de persoane evacuate din cauza unei erupţii vulcanice în Filipine

reuters
filipine

Peste 34.000 de persoane au fost evacuate şi cazate în centre speciale ce au fost amenajate într-o provincie din estul statului Filipine, după ce Mayon, cel mai activ vulcan din această ţară, a aruncat în atmosferă jeturi de lavă pentru a patra zi consecutiv, au anunţat miercuri autorităţile filipineze, citate de DPA. Persoanele evacuate provin din şapte localităţi aflate în apropiere de vulcanul Mayon din provincia Albay, la 330 de kilometri sud faţă de Manila. Mayon a prezentat primele semne de activitate vulcanică în cursul zilei de sâmbătă, când a ejectat coloane groase de cenuşă şi aburi fierbinţi, conform Agerpres.

"În ultimele 24 de ore, am monitorizat deplasarea scurgerilor de lavă şi erupţiile de roci vulcanice provocate de Mayon", a declarat Renato Solidum, directorul Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine, într-un interviu pentru DZMM, un post de radio din Manila.

"Monitorizăm cu atenţie şi emisiile de gaze, întrucât dacă se va produce o acumulare a lor, atunci putem să asistăm la o explozie periculoasă", a adăugat oficialul filipinez.

Mai multe echipe medicale sunt prezente în centrele de evacuare, alături de forţe de securitate, plasate în stare de alertă, care asigură ordinea şi liniştea publică, au transmis oficialii locali.

În Legazpi City, primarul Noel Rosal a spus că erupţia a atras mulţi turişti care doresc să asiste la spectacolul oferit de scurgerile de lavă ce provin din craterul vulcanului Mayon. "Aşteptăm să vină şi mai mulţi turişti, întrucât de aici poţi să priveşti erupţia de la distanţă, în condiţii de siguranţă", a spus el.

Marţi, un bărbat de 81 de ani, care se afla printre cei peste 2.000 de rezidenţi evacuaţi din Tabaco City, a fost descoperit decedat în clădirea unei şcoli generale în care a fost amenajat un centru de evacuare, a transmis Poliţia locală. Se crede că bărbatul a murit din cauza unor afecţiuni asociate vârstei a treia, a spus un purtător de cuvânt al Poliţiei filipineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.