Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3.500 locuri de muncă au fost oferite prin AJOFM Brăila în primul semestru al anului

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Peste 3.500 locuri de muncă au fost oferite prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila în primul semestru al anului, potrivit datelor furnizate de instituţie.

În perioada ianuarie - iunie 2022, au fost puse la dispoziţia celor interesaţi 3.547 de locuri de muncă vacante, în domenii precum construcţii, fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, comerţ, activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii de suport, transport şi depozitare, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, industrie alimentară, hoteluri şi restaurante, sănătate şi asistenţă socială, potrivit Agerpres.

În perioada menţionată, au fost cuprinse în diverse programe ale instituţiei un număr de 2.342 de persoane, dintre care 536 de tineri cu vârsta mai mică de 25 de ani, 1.151 persoane peste 45 de ani, 1.051 femei, 38 de persoane cu handicap, 215 persoane de etnie romă şi 30 de cetăţeni străini.

Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă, au fost încadrate în muncă 1.753 de persoane, 60% (1.052) din mediul urban şi 40% (701) au fost din mediul rural; 1.500 dintre persoanele menţionate au fost încadrate pe o perioadă nedeterminată, iar 253 pe o perioadă determinată.

În aceeaşi perioadă angajatorii brăileni au solicitat subvenţii pentru susţinerea unui număr de 72 de locuri de muncă vacante ce au fost ocupate de şomeri/persoane care aparţineau unor categorii dezavantajate.

În prima jumătate a anului, AJOFM Brăila a organizat opt programe de formare profesională, în care au fost cuprinşi 97 de şomeri, 33 dintre aceştia încadrându-se în muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.