Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.000 de oameni sunt în Piața Victoriei: Jandarmii au început să aplice amenzi de câte 4.500 de lei de persoană - LIVE VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
protest 10.06.2018

UPDATE

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală - unde peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale - s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece.

Manifestaţia a durat peste cinci ore, oamenii scandând "Rezistăm, nu plecăm", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Libertate" sau "Hoţii", iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Curtea Constituţională a penalilor".

UPDATE

Jandarmii au condus la secţie şase persoane în urma incidentelor produse la protestul din Piaţa Victoriei.

"În urma incidentelor din Piaţa Victoriei provocate de un grup de persoane care au blocat traficul pe b-dul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie 6 persoane, care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare. Recomandăm persoanelor care participă la manifestaţii în spaţiul public să respecte şi drepturile celorlalţi cetăţeni care desfăşoară alte activităţi", precizează Jandarmeria Capitalei.

Citește și: Instanțele au decis: La câți ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat Boureanu și ce daune trebuie să-i plătească polițistului agresat

Circulaţia între sediul Guvernului spre statuia Aviatorilor a fost blocată miercuri seară, la protestul din Piaţa Victoriei având loc mai multe incidente între jandarmi şi participanţi.

Primul incident a avut loc după ce o parte dintre protestatari au încercat să ocupe carosabilul. Jandarmii au intervenit în forţă şi au extras câţiva manifestanţi, pe care i-au urcat în maşinile proprii.

Citește și: Florin Cîțu aruncă BOMBA! Eugen Teodorovici a mințit-Documentul care dovedește totul

Ulterior, jandarmii au ocupat strada cu mai multe maşini de intervenţie, creându-se altercaţii, după ce una dintre vehiculele Jandarmeriei a atins un grup de protestatari.

Știrea inițială

Jandarmeria Capitalei a informat miercuri seară că două persoane care protestau în Piaţa Victoriei din Capitală au fost amendate pentru instigare la acţiuni violente.

Citește și: DNA face o nouă achiziție: Ce vrea să cumpere Kovesi

"Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice", au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Peste 4.000 de oameni protestează în faţa Guvernului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.