Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.800 de pompieri vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de protecţie în minivacanţa prilejuită de "Adormirea Maicii Domnului"

www.stiripesurse.ro
incendiu pompieri

Peste 4.800 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de protecţie în minivacanţa prilejuită de "Adormirea Maicii Domnului", informează IGSU într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES

Pentru eventualele urgenţe medicale sunt pregătite 247 de echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum şi 41 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 43 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple. 

De asemenea, IGSU a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecţie la nivelul comunităţilor. 

Astfel, în această săptămână, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical şi au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la lăcaşurile de cult, unde sunt aşteptaţi mulţi pelerini, pentru identificarea şi remedierea potenţialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Au fost verificate: asigurarea căilor de evacuare a persoanelor, a căilor de acces a autospecialelor de intervenţie şi exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice. 

Totodată, pompierii au verificat respectarea îndeplinirii măsurilor pe linia protecţiei la incendiu în structurile de primire turistică atât din zonele montane, cât şi de pe litoralul Mării Negre. Pe baza analizelor de risc efectuate de către specialiştii în domeniu, în locaţiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor calificat. 

IGSU a mai dispus ca peste 80 de salvatori cu autospeciale de stingere a incendiilor, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat să asigure eficientizării acţiunilor operative pe autostrăzile A2 şi A4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.