Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 40 de muncitori din Sri Lanka, concediaţi de la o fabrică de confecţii, plasaţi în carantină la Botoșani

facebook.com
izolare coronavirus

Peste 40 de muncitori din Sri Lanka care au fost concediaţi de la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani, au fost plasaţi într-un centru de carantină, după ce ar fi intrat în contact cu un alt muncitor, tot din Sri Lanka, infectat cu virusul COVID-19, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, măsura carantinării a fost dispusă ca urmare a faptului că toţi cei 42 de cetăţeni străini, care au fost concediaţi la de fabrica de confecţii, s-au îmbarcat într-un autobuz, cu scopul de a părăsi Botoşaniul.

Informaţiile au fost confirmate de prefectul Dan Nechifor, care declară că o astfel de decizie se impunea, în condiţiile în care aceştia au stat mai multe ore în acelaşi spaţiu.

"I-am carantinat pe toţi conform prevederilor legale, pentru că au stat în spaţiu închis în mijlocul de transport şi toţi au fost contacţi între ei. DSP a făcut anchetă şi a decis să îi carantinăm pe toţi", a afirmat directorul DSP Botoşani.

Prefectul susţine că, la finalul perioadei de carantină, muncitorii asiatici vor fi puşi la dispoziţia Biroului pentru Imigrări, care ar putea lua decizia de a-i trimite în ţara de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.