Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 400 kg de cocaină, cu o valoare de peste 100 milioane de euro, au fost confiscate în cursul unei operaţiuni antidrog internaţionale

getty
cocaina

Peste 400 kg de cocaină, cu o valoare de peste 100 milioane de euro pe piaţa neagră, au fost confiscate luni seară în Kosovo în cursul unei operaţiuni internaţionale la care au participat poliţiile italiană, kosovară şi albaneză, transmit marţi AFP şi Reuters.

Drogurile au fost descoperite în portul Gioia Tauro, din Calabria, sudul Italiei, cu ajutorul unui scanner. Stupefiantele erau ascunse într-un container cu carne de pui provenind din Brazilia şi având ca destinaţie finală o firmă din Lipjan, Kosovo, conform unui comunicat al poliţiei italiene, potrivit agerpres.ro.

Parchetul italian responsabil cu ancheta a decis să aibă loc o 'livrare internaţională controlată', dispunând urmărirea containerului până la destinaţie, cu sprijinul omologilor din Albania şi Kosovo, precizează sursa.

După ce au urmărit containerul pe tot traseul, cele trei forţe de poliţie au intervenit luni seară şi 'au confiscat 400 de pungi cu cocaină pură, în greutate de 400 kg, ascunse în pachete ce conţineau în mod oficial carne de pui', arată comunicatul.

Au fost reţinute 25 de persoane - şoferi, muncitori, funcţionari ai firmei destinatare -, şapte dintre ele fiind plasate în arest pentru trafic internaţional de droguri.

'Drogurile, dacă ar fi fost vândute pe piaţa neagră europeană, ar fi adus crimei organizate câştiguri de peste 100 milioane de euro', subliniază poliţia italiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.