Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite pe Aeroportul Otopeni cu ajutorul câinelui Ebasa

captură YouTube
tigari contrabanda

Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite marţi pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", cu ajutorul câinelui Ebasa, informează Poliţia de Frontieră Română, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ţigările au fost găsite în bagajele a trei femei cu cetăţenie bulgară, care încercau să le introducă ilegal în România.

"În data de 26.12.2023, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcţia Istanbul, trei persoane de sex feminin, cetăţeni din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani. După ce au efectuat formalităţile de frontieră şi au ridicat bagajele de cală, persoanele în cauză s-au deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au decis, în baza analizei de risc, efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor de cală ale femeilor. În urma verificărilor au fost descoperite cu ajutorul câinelui de serviciu Ebasa, în mai multe geamantane de dimensiuni mari, numeroase pachete de ţigări.

"În urma inventarierii au rezultat 4.050 de pachete cu ţigări (81.000 ţigarete), diverse mărci. Ca urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de ţigări a fost reţinută de către autoritatea vamală", se mai menţionează în comunicat.

În acest caz va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.