Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 41.500 de persoane, angajate prin intermediul ANOFM, în primele două luni ale anului

anofm

Un număr de 41.538 de persoane au fost încadrate în muncă în primele două luni ale anului 2019, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit https://www.agerpres.ro/.

Potrivit unui comunicat al ANOFM, din totalul persoanelor ocupate până la sfârşitul lunii februarie, 16.766 au peste 45 de ani, 9.981 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 8.218 au între 25 şi 35 de ani, iar 6.573 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 4.239 tineri NEET).

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (23.383), numărul femeilor fiind de 18.155.

În funcţie de rezidenţă, 22.423 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 19.115 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (14.632), profesionale (9.289), gimnaziale (9.137), 4.104 fiind cu studii universitare.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul ANOFM în primele două luni ale anului, 25.653 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

"Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele ANOFM", subliniază instituţia.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Un clasament al judeţelor cu cele mai multe persoane angajate arată că Bucureşti ocupă primul loc (3.546), urmat de Timiş (3.300), Suceava (2.483), Neamţ (2.067) şi Buzău (1.579).

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/ 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

În primele două luni din anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 101.506 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.