Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

peste 4200 de infracţiuni legate de alegerile din 26 septembrie din Germania

finanzaonline.com
germania alegeri

Autorităţile germane au înregistrat aproximativ 4.200 de infracţiuni legate de alegerile din 26 septembrie din ţară, a consemnat ziarul Welt am Sonntag înainte de scrutin, conform agerpres.

Cele mai multe dintre infracţiuni au implicat daune materiale, inclusiv distrugerea afişelor electorale, se arată în raportul obţinut de dpa înainte de publicare, citând date din cele 16 state federale. Totuşi, landul Hessa nu a oferit un număr precis.

Infracţiunile au inclus, de asemenea, violenţă, propagandă ilegală şi insulte, se arată în raport.

Cifra corespunde datelor colectate de Biroul Federal al Poliţiei Penale (BKA) într-un raport intern. Potrivit raportului, BKA a înregistrat 4.035 de infracţiuni cu două săptămâni înainte de alegeri, inclusiv 42 de infracţiuni cu violenţă.

O treime din infracţiuni ar putea fi atribuite cercurilor politice de extremă stânga sau de extremă dreapta, a precizat BKA.

''Este prima campanie electorală în care văd grupuri mari de scandalagii agresivi la aproape fiecare eveniment public'', a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, pentru Welt am Sonntag, adăugând că în Germania s-a format un fel de ''extremism pandemic'.

Duminică, electoratul german urmează să aleagă unul dintre cei trei candidaţi pentru a o înlocui pe cancelarul Angela Merkel, după 16 ani la putere. Această persoană va avea sarcina de a forma un guvern care va include probabil trei partide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.