Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 450 de percheziţii şi 120 de persoane reţinute în urma acţiunilor împotriva grupărilor infracţionale, în ultimele două săptămâni

romaniatv.net
manica dajbog, purt cuv MAI

Peste 70 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 454 de percheziţii domiciliare, au fost organizate, în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea unor grupări infracţionale, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"În urma acestor activităţi au fost dispus măsuri preventive faţă de 296 de persoane. 120 de persoane au fost reţinute, iar 92 au fost arestate preventiv. De asemenea, 80 de persoane au fost plasate sub control judiciar, iar faţă de alte patru s-a dispus măsura arestului la domiciliu", a spus Monica Dajbog într-o declaraţie de presă la sediul MAI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la o grupare specializată în trafic de persoane

Ea a precizat că, în urma acţiunilor operative de amploare, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare de peste 14 milioane de lei.

Oficialul MAI a oferit ca exemplu acţiunile sub acoperire ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru documentarea faptelor a doi poliţişti care ar fi sprijinit activitatea unei grupări de crimă organizată.

"Unul dintre cei doi suspecţi, la data comiterii faptelor comisar de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi membru al unui grup care se ocupa de paza cluburilor din Bucureşti, a iniţiat o relaţie de colaborare cu liderul grupării infracţionale. Împreună cu acesta, a întreprins demersuri pentru deschiderea şi administrarea a două case de pariuri sportive folosite pentru spălarea banilor proveniţi din activităţi ilegale", a explicat Dajbog.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Primarii generali proveniți din PSD, au împiedicat realizarea marilor proiecte în capitală’

Ea a menţionat că poliţistul acorda un fel de "consiliere juridică" atunci când liderul grupului sau alţi membri erau implicaţi în comiterea unor infracţiuni.

"Cel de-al doilea poliţist ar fi primit mită în valoare de 5.000 de euro pentru că a susţinut că are influenţă asupra unui procuror sau judecător şi îl poate determina să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă faţă de unul dintre membri grupării, cercetat pentru tentativă la omor", a mai spus Dajbog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.