Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 5.000 de pompieri, pregătiți să intervină în perioada minivacanței de 1 Decembrie

DSU
Pompieri SMURD

Peste 5.000 de pompieri vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței de 1 Decembrie, pentru a interveni dacă este nevoie, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor asigura sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei în caz de vreme rea, scrie Mediafax.

De asemenea, grupele operative la nivelul judeţelor vor fi activate în sistem integrat, cu reprezentanţi din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei aflați în componența autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc specifice.

Totodată, la nivel naţional vor fi disponibile 414 echipaje de asistenta medicală de urgență, prim-ajutor calificat și descarcarare ( 29 de unităţi de terapie intensivă mobilă, dintre care 7 cu specific neonatologic), 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple si 114 echipaje de descarcerare.

Premergător acestei perioade, inspectorii au desfășurat pe parcursul anului 5.575 de controale la structuri de turism și agrement (hoteluri, complexe balneare, vile, cabane, pensiuni, complexe de agrement, restaurante, cluburi, discoteci etc.), în urma cărora au fost constatate 25.063 deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor, 15% dintre acestea fiind soluționate pe timpul acțiunilor preventive.

În urma verificărilor, au fost aplicate 19.556 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3.772 amenzi, în cuantum de 11,1 milioane lei. Totodat[, pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu, pentru trei obiective s-a dispus măsura complementara de oprire a funcționării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.