Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 500 de migranţi au fost interceptaţi în Marea Mediterană şi retrimişi în Libia, anunță OIM

imigratie

Aproximativ 20 de migranţi s-au înecat, iar alţi peste 500 au fost interceptaţi în Marea Mediterană şi retrimişi în Libia, a anunţat miercuri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată de dpa.

Purtătoarea de cuvânt a OIM, Safa Msehli, scrie pe Twitter că migranţii respectivi au fost interceptaţi în ultimele 24 de ore şi că toţi au fost reţinuţi, dar nu precizează circumstanţele în care s-au înecat cele 20 de persoane.

Peste 14.700 de migranţi au fost interceptaţi de paza de coastă libiană, sprijinită de UE, în prima jumătate a acestui an, un număr care, potrivit ONU, este mult mai mare decât al tuturor celor care au debarcat pe ansamblul anului 2020, scrie Agerpres.ro.

Libia a devenit o rută de tranzit majoră pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa la bordul unor ambarcaţiuni nesigure, de când s-a declanşat haosul după revolta din 2011 care l-a răsturnat de la putere pe colonelul Muammar Gaddafi.

Naţiunile Unite şi grupuri care militează pentru drepturile omului au avertizat în repetate rânduri că migranţi riscă în Libia să fie torturaţi, supuşi abuzurilor sexuale şi traficului de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.