Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 5.000 de turişti ruşi blocaţi în Cuba sunt în curs de repatriere în ţara lor cu zboruri charter

Pixabay
Cuba steag flag

Peste 5.000 de turişti ruşi blocaţi în Cuba din cauza interdicţiei impuse avioanelor ruseşti de a survola spaţiul aerian al ţărilor membre ale NATO şi Uniunii Europene sunt în curs de repatriere în ţara lor cu zboruri charter, a anunţat vineri cotidianul oficial cubanez Granma, potrivit AFP.

Compania rusă Norwind va efectua patru legături săptămânale între centrul turistic Varadero din vestul Cubei şi Moscova, precizează organul oficial de comunicare al Partidului Comunist Cubanez (PCC).

Directorul pentru afaceri consulare al Ministerului de Externe, Ernesto Soberon, citat de cotidian, a spus de asemenea că "peste 250 de cetăţeni cubanezi care se aflau în Rusia s-au întors în ţara noastră cu aceste zboruri destinate să îi repatrieze pe turiştii ruşi care se aflau în Cuba".

Potrivit consilierului pentru turism al ambasadei Cubei la Moscova, Juan Carlos Escalona, aproximativ 5.570 de turişti ruşi au rămas blocaţi în Caraibe după ce companiile ruse Aeroflot, Azur Air şi Nordwind şi-au suspendat legăturile obişnuite cu insula, potrivit Agerpres.ro.

Suspendarea urmează interdicţiei de survol aplicată companiilor ruse în spaţiul aerian al ţărilor membre ale NATO şi UE ca represalii la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Din 2019, ruşii reprezintă cel mai mare contingent de turişti din Cuba, cu o creştere de circa 200% de atunci.

De altfel, Rusia este una dintre puţinele ţări unde cubanezii nu au nevoie de viză de intrare. Numeroşi cubanezi au emigrat în această ţară sau o folosesc ca puncte de plecare pentru a emigra în alte state.

Există şi cubanezi care călătoresc cu regularitate în Rusia pentru a cumpăra haine şi diverse produse pe care apoi le vând în Cuba, ţară insulară afectată de penurie şi de o inflaţie puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.