Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50.000 de artificii şi petarde confiscate de poliţiştii din Sălaj

petarde artificii

Peste 50.000 de artificii, petarde şi alte articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti, în perioada 4-16 decembrie, în urma constatării unor infracţiuni la legea privind regimul materiilor explozive, opt persoane alegându-se cu dosare penale, scrie Agerpres.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj desfăşoară în continuare, în această perioadă, la nivel judeţean, acţiunea 'Foc de Artificii', pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Astfel, în perioada 4-16 decembrie, poliţiştii au efectuat 43 de acţiuni şi controale în pieţe şi alte obiective, în urma cărora au fost constatate 17 infracţiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapte prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi au fost indisponibilizate peste 50.000 de astfel de articole. În urma acţiunilor, poliţiştii depistat opt persoane fizice, faţă de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale", se arată într-o informare a Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Citește și: Trei tineri au fost reţinuţi pentru tâlhărie şi acces ilegal la un sistem informatic

Potrivit sursei citate, o atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. 

"Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 51 de activităţi de informare în şcolile din judeţ", se mai arată în informarea respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.