Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 570 de gimnaşti, inclusiv din România, la Campionatul European de la Munchen

news.ro
gimnastică

Forul european de gimnastică a anunţat programul şi tragerea la sorţi ale Campionatului European de la Munchen, între 11-14 august la feminin, respectiv 18-21 august la masculin. Peste 570 de gimnaşti, inclusiv din România, vor participa în cele două competiţii.

UEG a anunţat 574 de gimnaşti, în total, la cele două competiţii, care prevăd şi concursul pe echipe, în afara finalelor individuale de seniori şi juniori.

Potrivit tragerii la sorţi, în competiţia feminină vor participa 277 de sportive (150 senioare şi 127 junioare), reprezentând 37 de ţări. România a fost repartizată în subdiviziunea 3, alături de Norvegia, Danemarca, Ucraina, Elveţia, Slovenia, Islanda, Grupa Mixtă 2, iar gimnastele tricolorele vor debuta la sărituri.

La junioare, România va evolua în subdiviziunea 1, alături de Franţa, Israel, Germania, Danemarca, Bulgaria, Irlanda, Spania (debut la paralele).

În competiţia masculină s-au înscris 288 de gimnaşti (153 seniori şi 135 juniori), din 38 de ţări.

România a fost repartizată în subdiviziunea 2, împreună cu Belgia, Franţa, Austria, Georgia, Olanda, Finlanda, Turcia, Lituania, Portugalia, Suedia şi Norvegia (debut la paralele).

La juniori, tricolorii vor evolua tot în subdiviziunea 2, alături de Azerbaidjan, Austria, Luxemburg, Turcia, Portugalia, Armenia, Croaţia, Franţa, Lituania, Spania şi Ungaria (debut la bară fixă).

Campionatul European din 2022, de la Munchen, reprezintă şi un criteriu de calificare pentru următoarea ediţie a Campionatului Mondial de seniori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.