Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 570 de metri cubi de lemne, confiscați în urma unor percheziții în Vrancea

News
transport lemn

Peste 570 de metri cubi de lemne, în valoare de 260.000 lei, au fost confiscaţi, miercuri, în urma celor 26 de percheziţii domiciliare efectuate în şapte locaţii din judeţul Vrancea, în cadrul unui dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic sau conexe acestuia, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Miercuri dimineaţa, poliţiştii din Vrancea au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, 13 la persoane fizice şi 13 la persoane juridice, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul silvic sau conexe acestuia. Peste 570 metri cubi de material lemnos în valoare de aproximativ 260.000 lei, bani, documente cu regim silvic şi alte mijloace materiale de probă au fost confiscate, reţinute sau ridicate în vederea stabilirii provenienţei, din care cherestea - 221,19 metri cubi, lemn rotund - 316,42 metri cubi şi 30,87 metri cubi lemn foc", a precizat IPJ Vrancea.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în cuantum de 20.000 lei.

Totodată, în cadrul activităţilor procedurale au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de peste 82.000 lei precum şi documente cu regim silvic şi alte mijloace materiale de probă necesare soluţionării cauzei.

La cele 26 de percheziţii efectuate pe raza a şapte localităţi din judeţul Vrancea au participat aproximativ 80 de poliţişti de ordine publică, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea.

De asemenea, la percheziţii au fost prezenţi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani şi ai Direcţiei Silvice Vrancea, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea şi ai Grupării de Jandarmi Mobile "Alexandru cel Bun" Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.