Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 6.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal, confiscate de poliţiştii suceveni

monitorulcj.ro
petarde

Peste şase mii de articole pirotehnice comercializate ilegal au fost confiscate de poliţişti în bazarul din municipiul Suceava, în cadrul acţiunii ''Foc de Artificii'', se arată într-un comunicat remis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). 

Citeşte şi: DNA şi DIICOT, ţinute din scurt. Parlamentul impune noi OBLIGAŢII

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunii de verificare a legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice de miercuri, poliţişti de la Serviciul Arme Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au surprins în flagrant, în bazar, un localnic în vârstă de 46 de ani care oferea spre vânzare o baterie de artificii cu 42 focuri, fără documente şi autorizaţie. Totodată, la o tarabă amplasată pe aleea de la intrarea în complexul comercial, poliţiştii au depistat un alt bărbat, de 51 ani, tot din Suceava, autorizat să desfăşoare activităţi de comerţ cu articole pirotehnice din anumite categorii, în timp ce oferea spre vânzare 208 de produse dintr-o altă clasă, precum şi 6.498 articole pirotehnice a căror clasă nu era menţionată pe etichete. 

În cauză s-au întocmit dosare penale, fiecare dintre cei doi bărbaţi identificaţi de poliţişti fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei a făcut ANUNŢUL. Unde va construi Guvernul două noi penitenciare

Cele 6.707 articole pirotehnice (aproximativ 40 kilograme) au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă, T1 şi T2, precum şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

''Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24,00 şi 06,00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze'', se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Citeşte şi: Igor Dodon, LOVITURĂ de graţie pentru Băsescu: 'Există solicitări de declarare PERSONA NON GRATA' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.