Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 60 de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia, au fost salvaţi în largul portului Pas-de-Calais

Black News
migranti salvati

Şaizeci şi şase de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, au fost salvaţi miercuri în largul portului Pas-de-Calais (nord), a anunţat joi prefectura maritimă franceză, citată de AFP.

Salvarea acestora a avut loc în patru intervenţii distincte, a precizat Prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului (Premar) într-un comunicat.

De la sfârşitul anului 2018, traversările ilegale ale Canalului Mânecii de către migranţi care încearcă să ajungă în Regatul Unit s-au înmulţit, în pofida avertismentelor repetate ale autorităţilor care subliniază pericolul legat de densitatea traficului, de curenţii puternici şi de temperatura scăzută a apei, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit prefectului Philippe Dutrieux, circa 15.400 de migranţi au încercat să traverseze Canalul între 1 ianuarie şi 31 august, dintre care 3.500 au fost "recuperaţi în dificultate" în această zonă şi readuşi pe coastele franceze. În 2020, traversările şi tentativele de traversare implicaseră circa 9.500 de persoane, faţă de 2.300 în 2019 şi 600 în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.