Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 600 de autoturisme second hand au fost oprite temporar de la comercializare

masini

Peste 600 de autoturisme second hand au fost oprite temporar de la comercializare în urma unor controale efectuate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor - Regiunea Sud-Muntenia în perioada 26 septembrie - 20 octombrie.

Conform unui comunicat postat, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei, controlul tematic a fost dispus de către comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia Ploieşti, Ion Iordăchescu, fiind verificaţi 41 de operatori economici din domeniul care comercializează autovehicule rulate, potrivit Agerpres.

"Au fost verificaţi 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancţiuni (27 avertismente şi 22 amenzi în valoare de 123.000 lei). Pentru deficienţele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, pentru un număr de 618 autovehicule", arată sursa citată.

Principalele deficienţe constatate au fost legate de faptul că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afişate sau erau incomplete informaţiile esenţiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marcă, tip de combustibil, capacitate cilindrică, an de fabricaţie, anul primei înmatriculări, informaţii privind verificarea kilometrajului, existenţa eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanţie etc), de faptul că nu se acorda garanţia minimă legală de un an de zile pentru autoturismele rulate, dar şi de faptul că nu existau contracte cu unităţi service autorizate pentru asigurarea garanţiei.

De asemenea, au existat neconcordanţe între informaţiile prezentate şi cele din documentele autovehiculului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.