Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 700 de migranţi dintr-o tabără de corturi de la nord de Paris au fost evacuaţi

New York Daily News
copii imigranti

Câteva sute de migranţi aflaţi într-o tabără insalubră de la periferia Parisului au fost mutaţi marţi dimineaţă în mai multe şcoli şi hoteluri, în cadrul eforturilor autorităţilor franceze de limitare a răspândirii epidemiei COVID-19, informează AFP.

Migranţii aflaţi în tabăra de corturi ridicată pe un teren viran la Aubervilliers, la nord de Paris, provin în special din Africa subsahariană, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

Operaţiunea, anunţată în urmă cu câteva zile de către prefectul regiunii Ile-de-France, Michel Cadot, a început marţi în zori.

''Se acţionează din motive sanitare, sunt persoane care trăiesc în condiţii precare de igienă'', a explicat Anne-Claire Mialot, prefect delegat pentru egalitatea şanselor.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Migranţii, care au fost mutaţi în mai multe şcoli şi hoteluri din regiunea pariziană, vor fi examinaţi de ONG-ul 'Medici fără frontiere' pentru a identifica eventuale cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Franţa se numără printre ţările europene cele mai afectate de COVID-19. Luni seara, bilanţul deceselor era de 860 - în creştere cu 186 faţă de ziua anterioară -, iar peste 2.000 de pacienţi se aflau la terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.