Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 7.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate la nivelul judeţului Prahova: 10 vaccinuri pierdute, dar şi cinci reacţii alergice

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Peste 7.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus au fost administrate la nivelul judeţului Prahova, până la această dată fiind raportate 10 vaccinuri pierdute, dar şi cinci reacţii alergice, ultima fiind înregistrată marţi, la Spitalul Municipal Câmpina.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, din cele 10.569 de doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 care au ajuns în judeţ, 7.167 au fost consumate (ora raportării - 13,30), alte 3.392 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar şi beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a campaniei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Până acum, au fost 10 vaccinuri pierdute - câte unul la Spitalul Voila şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti - sediul Boldescu, şi 8 la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) şi până în prezent au fost înregistrate cinci reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech.

Ultima reacţie a fost raportată marţi, în cazul uneia dintre beneficiarele înscrise în cea de-a doua etapă de vaccinare care a primit serul la Spitalul Municipal Câmpina. Femeia a avut o senzaţie de amorţeală la nivelul braţului şi durere la locul vaccinării, fiind monitorizată de medicul epidemiolog, fără a fi necesară internarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.