Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 80% din producţia de petrol din Golful Mexic este încă oprită din cauza uraganului Ida

Wilhelmsen
offshore

Peste 80% din producţia de petrol din Golful Mexic este încă oprită după uraganul Ida, a anunţat luni autoritatea de reglementare a Statelor Unite, la peste o săptămână după ce furtuna a lovit ţărmul şi a afectat infrastructura majoră din regiune, transmite Reuters.

Companiile energice au avut probleme cu reluarea producţiei după ce Ida a deteriorat platformele şi a provocat pene de curent, potrivit news.ro.

Producţia a aproximativ 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, respectiv 84% din totalul producţiei, este încă oprită, ca şi 81% din producţia de gaze naturale, a anunţat Biroul pentru protecţia Mediului şi Siguranţă.

Un total de 99 de platforme de petrol şi gaze sunt încă evacuate, în scădere de la numărul iniţial d 288.

”Întreaga regiune are încă probleme cu reaprovizionarea. Rafinăriile îşi reiau încet activităţile, dar este atât de multă infrastructură care trebuie repornită şi inspectată”, a declarat Tony Odak, director operaţional la Stone Oil Distributor, care aprovizionează cu carburanţi industria offshore.

Luni erau închise cinci rafinării din Louisiana, care au o capacitate de circa 1 milion de barili de petrol pe zi, respectiv 6% din capacitatea totală de rafinare din SUA, potrivit Departamentului Energiei.

Toate cele trei rafinării din zona Baton Rouge şi una lângă New Orleans au început să repornească, reprezentând o capacitate de rafinare de 1,3 milioane barili de petrole, a arătat departamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.