Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 80% din satele din Bistriţa-Năsăud nu au asigurate echipamente de alertare publică

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Peste 80% din satele din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au asigurate echipamente de alertare publică, sirenele de la nivelul comunelor fiind montate, în principal, pe sediile primăriilor, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Constantin Florea.

Alarmarea la nivelul judeţului se execută cu sirene electrice sau electronice şi cu ajutorul clopotelor de la biserici, acestea din urmă fiind acţionate de către personalul din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în satele care nu se află în zonele de audibilitate ale sirenelor, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: BREAKING - Vasile Florin Cîţu, desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Klaus Iohannis.

La nivelul judeţului, există 102 sirene, dintre care 86 sunt funcţionale şi 16 nefuncţionale, responsabilitatea menţinerii lor în stare de operare revenind autorităţilor publice locale.

Din totalul de 235 de sate, 191 sunt neasigurate cu echipamente de alarmare (peste 80%). Anul trecut, comuna Sânmihaiu de Câmpie a achiziţionat o sirenă electronică, pentru a îmbunătăţi capacitatea de alertare a populaţiei.

Citește și:  ALERTĂ METEO - Cod galben de vânt în 29 de judeţe

Ca urmare a exerciţiilor de alarmare publică, efectuate în fiecare primă zi de miercuri din lună, s-a stabilit că nivelul de audibilitate la nivelul municipiului Bistriţa este de 71%, la nivelul oraşelor (Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi) este de 77,5%, în timp ce la nivelul comunelor este de 44,22%.

În anul 2019, s-au desfăşurat 11 activităţi de alarmare publică, iar pentru acest an numărul planificat a fost mărit la 20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.