DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Peste 80% dintre angajații Universității din Timișoara refuză să se vaccineze

UVT
Universitatea de Vest Timișoara

Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar pe listele oficiale ca exprimându-şi disponibilitatea de vaccinare, în cazul cadrelor didactice de la medicină din acest oraş proporţia fiind încă mai scăzută, de nici 13%. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică faptul că mulţi dintre profesorii universităţii, medici de profesie, s-au vaccinat deja în prima etapă, iar cifrele reprezintă un "viciu de raportare", potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate, vineri, de Ministerul Educaţiei, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş” din Timişoara doar 18,84% dintre cei 1.417 angajaţi şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua.

Cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte intenţia de a se imuniza se înregistrează în rândul personalului didactic auxiliar, unde peste 51% dintre salariaţii universităţii sunt de acord cu vaccinarea, precum şi în rândul personalului nedidactic, unde ar vrea să se imunizeze 27,66% dintre angajaţi. În schimb, conform datelor oficiale, doar 140 dintre cei 1.095 de profesori şi-au exprimat intenţia privind imunizarea, reprezentând un procent de doar 12,79, iar dintre cei 9 încadraţi ca personal didactic asociat niciunul nu vrea vaccinare.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, într-o intervenţie la Digi 24, că procentul scăzut al celor care se arată dispuşi să se vaccineze are legătură cu faptul multe dintre cadrele didactice ale universităţii sunt medici şi aceştia au intrat deja în prima etapă a imunizării.

"Este un viciu de raportare din partea universităţii pentru că personalul din învăţământul medical clinic, format din medici, s-au vaccinat deja în rândul medicilor. Au gândit să nu mai raporteze disponibilitate de vaccinare pentru a nu afecta numărul de doze necesar a fi planificate, lucru corect, de altfel. Dar această problemă de raportare va trebui corectată şi aduse lucrurile în aşa fel încât să reflecte cât mai fidel realitatea. Dar asta este explicaţia”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că situaţia este similară şi în cazul altor universităţi de medicină din ţară, iar aspectul nu este unul "îngrijorător”.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade” din Târgu Mureş puţin peste 30% din personalul didactic titular şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina, procentul total în ceea ce priveşte disponibilitatea de imunizare în rândul angajaţilor instituţiei didactice fiind de 43.32.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa” din Iaşi 189 dintre cei 910 profesori se vor imuniza în etapa a doua, intenţia de vaccinare fiind exprimată de 450 dintre cei 1453 de angajaţi au instituţiei, reprezentând 30,97%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.