Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona pentru liniştea şi siguranţa comunităţii pe durata minivacanţei de Rusalii

politie politisti

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona pentru liniştea şi siguranţa comunităţii pe durata minivacanţei de Rusalii, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de IGPR, în perioada 25 - 28 mai, zilnic, 9.028 de poliţişti vor fi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea faptelor ilicite şi intervenţia la evenimente. 

În fiecare zi, peste 1.400 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice. 

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 319 aparate radar în întreaga ţară, precizează sursa citată. 

În acţiuni, pentru un răspuns rapid la situaţiile din trafic, poliţiştii vor fi sprijiniţi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Citește și: Femeie carbonizată în urmă unui incendiu izbucnit în locuința sa

Pentru o minivacanţă liniştită şi în siguranţă, Poliţia Română le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. Totodată, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed. 

"Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare - semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor! Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, folosirea telefonului mobil vă pot distrage atenţia în momente vitale. Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! Nu conduceţi dacă aţi consumat alcool! Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, verificaţi la plecare ca ferestrele şi uşile de acces să fie închise şi evitaţi să postaţi pe reţelele sociale informaţii despre bunurile de valoare pe care le aveţi sau perioadele în care lipsiţi de acasă", transmite IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.