Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9 milioane de turiști s-au cazat în România în acest an, o creștere față de anul trecut

enational.ro
plaja turisti

Aproximativ 9,39 milioane de persoane s-au cazat în structurile de primire turistică din România (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în primele opt luni ale anului, în creştere cu 12,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Ziare.com.

În intervalul 1 ianuarie - 31 august 2023, sosirile turiştilor străini au reprezentat 15% din totalul raportat la nivel naţional.

În acelaşi timp, din numărul total de înnoptări, cele ale turiştilor români au reprezentat 85,3%, în timp ce restul de 14,7% a revenit turiştilor străini.

Statistica oficială relevă faptul că durata medie a şederii, în perioada analizată, a fost de 2,2 zile la turiştii români, respectiv de 2,1 zile la turiştii străini.

Județele preferate de turiști

Pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare a consemnat valori mai mari în: Constanţa (1,347 milioane de persoane), Municipiul Bucureşti (1,181 milioane) şi Braşov (997.300). Înnoptările turiştilor în aceleaşi tipuri de cazare au înregistrat valori mai mari în aceleaşi oraşe, respectiv Constanţa (4,518 milioane), Municipiul Bucureşti (2,347 milioane) şi Braşov (1,902 milioane).

Totodată, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), la opt luni, au provenit din Germania (148.000 de persoane), Israel (120.200) şi Italia (119.100).

La punctele de frontieră au fost înregistraţi, în august, 1.781 milioane de turişti străini, în creştere cu 18,9%, de la an la an, în timp ce plecările vizitatorilor români în străinătate au însumat 2,120 milioane de persoane (5,1% faţă de august 2022).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.