Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 90 de migranţi care încercau să ajungă în Anglia au fost salvaţi în Canalul Mânecii

Black News
migranti salvati

În total, 91 de migranţi care încercau să ajungă în Anglia la bordul unor mici ambarcaţiuni, aşa cum au făcut peste 15.000 dintre ei de la începutul anului, au fost salvaţi şi aduşi înapoi pe coasta franceză miercuri, au anunţat autorităţile maritime, notează AFP.

Pe o primă barcă, aflată în dificultate în largul localităţii Berck, din departamentul Pas-de-Calais (Nord), se aflau 36 de migranţi care au fost salvaţi de un remorcher de salvare, apoi debarcaţi la Boulogne-sur-Mer.

În acelaşi timp, vedeta rapidă a Societăţii Naţionale pentru Salvare pe Mare (SNSM) a recuperat 22 de migranţi în dificultate în largul oraşului Dunkerque (Nord), înainte de a-i debarca la Calais.

O altă navă a SNSM din Calais şi o vedetă de coastă pentru supraveghere maritimă de coastă au recuperat apoi 14 şi, respectiv, 19 naufragiaţi, de asemenea în largul localităţii Dunkerque. Toţi au fost preluaţi de poliţia de frontieră.

De la sfârşitul anului 2018, traversările ilegale ale Canalului Mânecii de către migranţi încercând să ajungă pe coasta de sud a Angliei s-au înmulţit, în pofida avertismentelor repetate din partea autorităţilor franceze care subliniază pericolul legat de traficul foarte dens şi curenţii puternici, informează Agerpres.ro.

Acestea au atins recorduri în această vară, ridicând la aproximativ 15.400 numărul migranţilor implicaţi între 1 ianuarie şi 31 august.

Din 2018, aceste traversări maritime s-au soldat cu moartea a 11 persoane şi trei dispăruţi, potrivit autorităţilor, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.