Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 90 % dintre şcolile din judeţul Brașov au decis ca testarea pentru depistarea COVID-19 să se facă acasă

basilica.ro
adolescenti elevi tineri

În doar şase unităţi de învăţământ din totalul de 411 care funcţionează cu prezenţă fizică în judeţul Braşov testele de salivă pentru depistarea COVID-19 sunt administrate de către reprezentanţii acestora şi în 26 diferenţiat de la o clasă la alta, fie în şcoală, fie acasă, în restul, reprezentând peste 90% din total, testarea fiind efectuată de părinţi, a informat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov.

Conform sursei citate, decizia a fost luată de conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

Cele şase şcoli şi grădiniţe sunt din mediul rural şi în acestea sunt înmatriculaţi 125 de elevi şi preşcolari. Este vorba despre Şcoala Primară Beclean, Grădiniţa cu Program Normal Beclean, Şcoala Primară Boholţ, Şcoala Gimnazială Fundata, Grădiniţa cu Program Normal Fundata şi Grădiniţa cu Program Normal Şercăiţa, potrivit Agerpres.

Pentru elevii şi preşcolarii din 379 de şcoli şi grădiniţe, testele pentru depistarea COVID-19 sunt efectuate, de părinţi, în această săptămână, conform deciziei acestor unităţi de învăţământ.

În restul unităţilor şcolare, testele de salivă se administrează diferenţiat de la o clasă la alta, fie acasă, fie la şcoală, a precizat sursa citată.

Potrivit Ordinului comun al ME şi MS, testarea elevilor şi a copiilor nu este obligatorie, pe cale de consecinţă prezenţa fizică a acestora în unitatea şcolară nu este condiţionată de efectuarea acestor teste. În cazul în care rezultatul în urma testării unui elev este pozitiv, părinţii/tutorii legali ai acestuia au obligaţia de a anunţa medicul de familie.

Ministerul Educaţiei a repartizat judeţului Braşov 180.000 de teste rapide antigen din salivă New Gene şi 500 de fabricaţie Bio Teke, proporţional cu numărul de elevi şi personal angajat în sistemul de învăţământ, astfel încât să fie asigurate două teste de persoană. Acestea au fost distribuite şcolilor în minivacanţa de 1 Decembrie, testarea începând din această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.