Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 900 de combatanţi sirieni s-au întors în Siria după încetarea luptelor în Nagorno-Karabah

Peste 900 de combatanţi sirieni pro-turci au revenit în valuri succesive în Siria după încheierea luptelor în Nagorno-Karabah, a relatat miercuri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, potrivit AGERPRES.

După şase săptămâni de confruntări, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat la 9 noiembrie un acord privind încheierea ostilităţilor.

Turcia, care susţine Azerbaidjanul, a fost acuzată că a trimis combatanţi sirieni în Nagorno-Karabah pentru a sprijini forţele azere, ceea ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezminţit.

"Peste 900 de combatanţi ai facţiunilor pro-Ankara au revenit în Siria în mai multe valuri", a indicat OSDO, subliniind că ultimul a avut loc pe 27 noiembrie.

Vezi și: VIDEO - Decor de basm la Casa Albă înainte de Crăciun. Ce ornamente a ales Melania Trump

Aceşti luptători s-au întors pe teritoriile aflate sub control turc în nordul Siriei, în special în regiunile Afrin, Jarablos şi Al-Bab, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

"Mai multe alte valuri de combatanţi care revin acasă ar putea urma în zilele viitoare", a adăugat Abdel Rahman, afirmând că se aşteaptă ca "toţi" cei care au fost trimişi în Azerbaidjan să se întoarcă în Siria.

"Numărul total al combatanţilor sirieni trimişi în Azerbaidjan era de 2.580", a afirmat el, precizând că 293 dintre aceştia au pierit în lupte.

Franţa a cerut recent o "supervizare internaţională" a încetării focului în Nagorno-Karabah, în special pentru a garanta plecarea combatanţilor străini, mai ales sirieni, din acest teritoriu.

"Retragerea combatanţilor străini desfăşuraţi în acest conflict este un element fundamental pentru stabilitatea regiunii", sublinia o sursă diplomatică franceză în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.