Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9.000 de brăileni au fost prezenţi la Noaptea Muzeelor

debraila.ro
muzeul braila
Peste 9.000 de vizitatori au fost prezenţi la Noaptea Muzeelor, cel mai de amploare eveniment de acest gen organizat în ultimii zeci de ani la Brăila, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Francisk Chiriac, conform agerpres.
Numărul biletelor de intrare tăiate pentru vizitarea Muzeului "Carol I", a Teatrului "Maria Filotti", a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi a Muzeului Umorului arată că au fost peste 9.000 de persoane care au trecut pragul acestor instituţii de cultură deschise sâmbătă până la miezul nopţii.

Activităţile dedicate manifestării Noaptea Muzeelor s-au concentrat în Centrul Istoric al Brăilei, zonă unde se află amplasate respectivele instituţii de cultură, aici fiind organizate şi o serie de concerte în aer liber, spectacole de dans popular, vizionări de filme documentare, precum şi o paradă a costumelor de epocă.

Printre personajele care au purtat costume de epocă s-a aflat şi primarul municipiului, Marian Dragomir, care s-a îmbrăcat cu o uniformă de căpitan al armatei romane din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Primăria municipiului Brăila a pregătit cu această ocazie mai multe spectacole pentru cei care au participat la Noaptea Muzeelor, accesul la manifestările stradale fiind condiţionat de prezentarea bonului care atestă vizitarea Muzeului "Carol I'.

De asemenea, cei prezenţi la Noaptea Muzeelor s-au putut bucura de o expoziţie de dulciuri cu vânzare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.