Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 90% dintre ucraineni sunt convinşi că Ucraina va câştiga războiul cu Rusia (sondaj)

streetartutopia.com
ucraina

Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată că 90,3% din populaţia chestionată este încrezătoare în victoria Ucrainei în războiul cu Federația Rusă - transmite agenţia naţională de presă Ukrinform, citată de Rador.

Studiul a fost realizat online, în perioada 1-4 iunie, cu sprijinul Institutului de Sociologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, la inițiativa Biroului Preşedintelui de la Kiev.

După primele 100 de zile de război, 70,7% dintre ucraineni au afirmat că sunt „absolut siguri” că Ucraina va câştiga războiul cu Rusia. 19,6% au declarat că sunt „mai degrabă siguri” de victoria Ucrainei, 6,1% au spus că le este dificil să răspundă, 3,6% au declarat că sunt „mai degrabă neîncrezători” şi „deloc încrezători”. Doar 1,7% dintre respondenți au spus că nu cred într-o victorie ucraineană.

În plus, potrivit sondajului, 35,5% dintre ucraineni consideră că Ucraina are nevoie de o perioadă de șase luni sau un an pentru a obține victoria împotriva Rusiei, 20,4% cred că sunt necesare câteva luni, iar 16,9% au declarat că ar fi nevoie de mai mult de un an.

La sondaj au participat ucraineni din toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor temporar ocupate din Crimeea şi regiunile estice Donețk și Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.