Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 97 de milioane de bilete de cinema au fost vândute în 2018 în Spania

Phoenix
cinema

Peste 97 de milioane de bilete de cinema au fost vândute în 2018 în Spania, unde box office-ul a cunoscut o scădere uşoară faţă de anul anterior, scrie news.ro.

Scăderea a fost de 1,9%, în cazul încasărilor, şi de 2%, în cazul numărului de bilete vândute, potrivit Variety, care citează un raport ComScore.

În total, încasările din box office-ul spaniol pentru anul trecut au fost de 585,7 milioane de euro, iar numărul de bilete vândute de sălile de cinema a fost 97,7 milioane.

Cele mai mari încasări din Spania le-a avut producţia Disney „Jurassic World: Fallen Kingdom” - 24,2 milioane de euro. Lungmetrajul a fost şi cel mai vizionat - 3,9 milioane de sepctatori.

Cel mai urmărit film spaniol şi cel care a generat cele mai mari încasări a fost anul trecut „Campeones”, de Javier Fesser, care a fost propunerea Spaniei pentru o nominalizare la Oscar. Filmul a generat încasări de 19,1 milioane de euro şi a fost vizionat de 3,3 milioane de spectatori.

Citește și: Trei seriale noi vor fi difuzate, începând cu 4 ianuarie, la TV5 Monde

Pe locul al zecelea în topul celor mai vizionate filme spaniole s-a clasat „Todos lo Saben” al lui Asghar Farhadi, cu Penélope Cruz, Javier Bardem şi Ricardo Darín în distribuţie. Lungmetrajul a generat încasări de 3,1 milioane de euro şi a fost vizionat de 570.326 de spectatori.

Cota de piaţă pentru filmele naţionale a fost, potrivit ComScore, de 17,5%, peste media ultimilor ani.

„Scăderea de anul acesta nu este alarmantă, având în vedere că a avut loc Cupa Mondială”, a spus David Rodríguez, director al ComScore Spain.

În ultimele 12 luni, în Spania au fost inaugurate mai multe cinematografe performante, iar Rodríguez este convins că acest lucru va duce la o creştere a numărului spectatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.